1

Toen ...in 1965




Toen ...in 1965

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanwege het vijftig jarig bestaan van het overdekte Winkelcentrum in Etten-Leur heeft het Heemkundig Streekmuseum Jan uten Houte een expositie ingericht in de etalage van de voormalige winkel van House of Shoes, winkel nr. 22, onder de titel ‘Toen …. in 1965’.

Voor het inrichten van deze expositie heeft men gebruik gemaakt van de vele spullen uit het depot van het Heemkundig Streekmuseum. Ook materialen van de zolder van een gulle aanbieder zijn in deze bijzondere expositie opgenomen.

Er zijn allerlei gebruiksvoorwerpen en speelgoed van vijftig jaar geleden te bewonderen. Bij velen zal dit het ‘O ja’-gevoel oproepen.



Daarbij staat er een maquette van Etten in de zestiger jaren, waarop nog goed is te zien hoe het terrein waarop het eerste overdekte winkelcentrum van Nederland werd gebouwd er toen uitzag. Een aantal foto’s maken het beeld compleet. Ja, zo was het echt in de jaren zestig!

Deze etalage-expositie is op vrijdag 27 maart tegelijk met de fototentoonstelling in het Winkelcentrum Etten-Leur, geopend door burgemeester Van Rijnbach-de Groot. Tot juni 2015 bent U van harte welkom om 50 jaar terug te gaan in de tijd. De tentoonstelling zal tussentijds steeds worden aangevuld met meerder spullen uit de zestiger jaren. Dus kom even langs of ga naar het Heemkundig Streekmuseum waar nog meer is te zien uit de jaren zestig.

Het museum is van woensdag tot en vrijdag en de 1e en 2e zaterdag van de maand en op koopzondagen geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

 Bezoek www.janutenhoute.nl

Toen ...in 1965
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.