1

Koekje van Eigen Deeg


-advertentiepositie-



Koekje van Eigen Deeg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Hmmm, wat ruikt het hier lekker! Wat zijn het? Ik weet het: KOEKJES! In Nederland hebben we een ware bakcultuur. Er worden hier in vergelijking met andere Europese landen veel koekjes gebakken. De traditie van het bakken is al heel erg oud. Nederland stond in de zeventiende eeuw bekend als een land waar liefhebbers van zoetigheden goed konden vertoeven. Ook nu beschikt bijna ieder huishouden wel over een bakkookboek. Koekjes bakken is iets wat je gezellig samen doet, een echte familieactiviteit.
De familie Van Zomeren bakt in Ermelo al drie generaties lang koekjes. Dat doen ze bijna iedere dag. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook voor mensen in bijvoorbeeld China, Portugal of Denemarken. Banketfabriek Het Sluisje in Ermelo heeft drie productielijnen waar de lekkerste batons, zwitsers en bitterkoekjes vanaf rollen, die je ook gewoon in de lokale supermarkten terug kan vinden. Het Sluisje behoort tot het industrieel erfgoed van Ermelo. Zonder dat je het misschien wist, worden er in Ermelo dus ontzettend veel koekjes (van eigen deeg) per dag gebakken!
In deze tentoonstelling ga je mee op reis met het koekje, van het eerste graankorreltje tot de laatste glazuurstreek. Onderweg weeg, ruik, voel en balanceer je tot je het perfecte koekje in handen hebt: een koekje van eigen deeg!

 Bezoek www.inhetpakhuis.nl

Koekje van Eigen Deeg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.