Jutterskabinet - Kranen-Gille


-advertentiepositie-



Jutterskabinet - Kranen-Gille

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Hoe verbind je als museum het verleden met het heden? Het Zuiderzeemuseum nodigt hiertoe jaarlijks kunstenaars en/of designers uit hun visie te geven op de collectie van het museum. Dit jaar koos designersduo Kranen/Gille het rekwisietendepot als uitgangspunt voor hun kijk op de geschiedenis.

‘Bewaren’ is een kerntaak voor het Zuiderzeemuseum. Voor Kranen/Gille vormde deze kerntaak de inspiratie voor hun Jutterskabinet. Het duo was gefascineerd door allerlei merkwaardige voorwerpen zonder verhaal uit het rekwisietendepot van het museum. Behalve de voorraad historische weckpotten, vonden zij onder andere een pijp, spuit, flacon en een glazen oog. Kranen/Gille ‘jutte’ negen objecten uit het depot en gaf deze een nieuw leven. De voorwerpen zijn verguld en worden bewaard in een serie lampen. Kom in gedachten ook een object jutten en teken dit vervolgens in een getekende lamp op de muur.

Over Kranen/Gille
Designstudio Kranen/Gille werd in 2007 opgericht door Jos Kranen en Johannes Gille en is gevestigd in Den Bosch. Kranen en Gille, die elkaar tijdens hun studie aan de Design Academy Eindhoven ontmoetten, zijn constant op zoek naar manieren om verschillende disciplines, ambachten en de eigen esthetiek te combineren in aantrekkelijke designobjecten. Al hun kunstwerken lijken de industriële revolutie uit te ademen en bevatten een vleugje van de natuurlijke structuren uit het werk van fotograaf Karl Blossfeldt.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Jutterskabinet - Kranen-Gille
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.