Hand van de maakster


-advertentiepositie-



Hand van de maakster

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bekijk in de tentoonstelling Hand van de maakster de mooiste handwerkstukken en maak kennis met de maaksters. Handwerken is nu vooral populair als hobby, maar in vorige eeuwen hoorde handwerken bij het dagelijkse werk van meisjes en huisvrouwen. Behalve kleding vind je in deze tentoonstelling een collectie van ruim tachtig merk- en stoplappen, die gemaakt zijn rond de Zuiderzee. Een aantal hiervan was nooit eerder te zien.

De verschillende handwerktechnieken worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden en de benodigde hulpmiddelen. Op de tafels vind je patronen, filmpjes en bijzondere objecten, zoals een sits dekentje, een West-Veluwse kalotmuts, zilveren naaldenkokers, breischeden en een plooi-ijzer.
Laat je verwonderen door de mooiste stukken uit onze collectie op het gebied van breien, haken en borduren. En probeer het eens zélf in ons speciaal hiervoor opgestelde atelier! De tentoonstelling is in samenwerking met Crafts Councel Nederland samengesteld.

Over Crafts Council Nederland
Crafts Council Nederland is het overkoepelende platform voor het hedendaagse, creatieve ambacht. Hier wordt het ambacht overgedragen en geactualiseerd en komen kunst, mode, design, erfgoed en vakmanschap samen. Als verbinder, conceptontwikkelaar en aanjager bouwt Crafts Council Nederland aan een infrastructuur voor de opkomende maakcultuur en -economie; CCNL wil het immateriële erfgoed van de creatieve ambachten behouden en de ambachtelijke technieken future-proof maken.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Hand van de maakster
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.