Speren en Pijlen, Spoken en Bijlen


-advertentiepositie-



Speren en Pijlen, Spoken en Bijlen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Brabant behoort zonder twijfel tot de vroegst bewoonde gebieden van ons land.
In de loop van de honderdduizenden jaren zijn er ingrijpende veranderingen in klimaat geweest. IJzingwekkende koude en veel warmere tijdvakken wisselden elkaar af. Toch zijn sporen van menselijke bewoning nog volop te vinden. Vuistbijlen van de Neanderthaler, pijlpunten, prachtig geslepen bijlen, een doorboorde hak en bijzondere urnen zijn stille getuigen uit een onvoorstelbaar verre tijd.

Grafheuvels zijn in de Kempen bekend en vertrouwd. Een indertijd ‘beruchte’ grafheuvel was die van Mirandolle’s Heike.
Vanwege het volksverhaal van de Gloeiende Engelsman meed men die plaats vroeger angstvallig. Een urn die in de heuvel begraven was, is een van de mooie objecten van deze tentoonstelling. Maar ook de tien fraaie bronzen bijlen uit Hoogeloon – mogelijk ooit offergaven geweest om de goden gunstig te stemmen – zijn nu in eigen omgeving te bewonderen.

In de periode van de tentoonstelling zijn er diverse activiteiten voor de kinderen en hun (groot)ouders. Zo heeft ons museum, i.s.m het Eichamuseum te Bergeijk, een leuke fietstocht uitgezet. Er zijn diverse beginpunten voor deze tocht. U fiets door de prachtige Kempen, langs de eeuwenoude grafheuvels en bijzondere plaatsen. Onderweg wordt u getrakteerd op spannende spookverhalen.
In de zomer organiseren wij Prehistorische Speeldagen; Geestenjagers ! Gedurende deze middagen zijn er diverse activiteiten voor de jeugd. Zij kunnen zich o.a. uitleven met handgemaakte bogen en pijlen, mashmellows aan ’t spit en het opgraven van objecten. Deze super leuke dagen worden georganiseerd op 8 en 22 juli, 5 en 19 aug.

 Bezoek www.achtzaligheden.nl

Speren en Pijlen, Spoken en Bijlen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.