Holland op z'n mooist


-advertentiepositie-



Holland op z'n mooist

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Met Holland op z’n mooist – Het voorjaar van de Haagse School toont het Dordrechts Museum de Haagse School in een verrassend perspectief door een verbinding te leggen met de vaak onderbelichte invloeden vanuit de Romantiek. De tentoonstelling laat bezoekers op een andere manier kennismaken met de Haagse School en laat zien waar de wortels en invloeden van deze succesvolle kunststroming liggen.
Er is voor de liefhebber veel te genieten tijdens Het voorjaar van de Haagse School. Meer dan 100 topstukken van onder andere Jozef Israëls, Willem Roelofs, de gebroeders Maris en Mauve vormen samen een prachtige tentoonstelling en tonen het ontluiken van de Haagse School.

TOPSTUKKEN
De oervaders van de Haagse School, Jozef Israëls en Willem Roelofs, lieten zich in de beginperiode sterk beïnvloeden door de Romantiek en de schilders van Barbizon. Israëls reisde al op jonge leeftijd naar Parijs, waar hij kennis maakte met de thema’s en schilderijen van de van oorsprong Dordtse schilder Ary Scheffer, destijds een van de bekendste schilders van de Romantiek. Willem Roelofs liet zich inspireren door de schilders van Barbizon, die het landschap en het boerenleven in Frankrijk schilderden.

 Bezoek www.dordrechtsmuseum.nl

Holland op z'n mooist
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.