Van Dokkum naar Dokkum


-advertentiepositie-



Van Dokkum naar Dokkum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 3 april t/m 8 augustus 2015 is in het museum de tentoonstelling ‘Van Dokkum naar Dokkum, schilderijen en tekeningen van Marius van Dokkum’ te zien.

Van de kunstenaar zijn vooral schilderijen te zien, met veel humoristische werk waar hij om bekend staat. Daarnaast zijn er portrettekeningen, stillevens en illustraties, uit vooral kinderboeken, opgenomen in de tentoonstelling. Er hangen ongeveer veertig werken van Van Dokkum, met ook enkele nieuwe en niet eerder geëxposeerde stukken.

Marius van Dokkum, geboren in 1957 in Andijk, studeerde aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen, met als hoofdvak illustreren. Na zijn studie is hij gaan wonen in Apeldoorn (Ugchelen), waar hij nog steeds woont én werkt. Zijn werk doet denken aan de werken van de 17e-eeuwse grootmeesters Jan Steen en de gebroeders Adriaen en Isack van Ostade. In de van Van Dokkum werken zijn eenvoudige mensen te zien in hun eigen leefomgeving, mensen die ondanks hun eigenaardigheden toch sympathiek overkomen. Door de vele details is veel te zien en te ontdekken. Vaak hebben zijn schilderijen iets humoristisch, Van Dokkum is van mening dat humor het werk toegankelijker maakt.

Museum extra open tijdens Paasweekend
Tijdens het Paasweekend is het museum alle dagen open.
3 april, Goede Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
4 april van 10.00 tot 17.00 uur
5 april Eerste paasdag van 13.00 tot 17.00 uur
6 april Tweede paasdag van 13.00 tot 17.00 uur

Signeersessie “Oma, mag ik mijn pop terug?”
Op Paasmaandag, 6 april, is Marius van Dokkum in het museum aanwezig om zijn nieuwste kinderboek “Oma, mag ik mijn pop terug?” te signeren. U kunt de kunstenaar ontmoeten en het boek, dat enkele weken geleden is gepubliceerd ,in de museumwinkel aanschaffen. Ook is het mogelijk om andere boeken van Marius van Dokkum te laten signeren. Het museum is open om 13.00 uur, Marius van Dokkum is aanwezig vanaf 13.30 uur.

In de museumwinkel zijn reproducties van Van Dokkums werk te koop; Gilcées, kunstkaarten en –kalenders. En ook boeken (vooral kinderboeken) die hij heeft geïllustreerd en uitgegeven.

 Bezoek www.museumdokkum.nl

Van Dokkum naar Dokkum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.