Overleven - Marijke Talen


-advertentiepositie-



Overleven - Marijke Talen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het is 2015, dit jaar herdenken wij dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. Marijke Talen heeft, nu het nog niet te laat is, Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog geportretteerd en hun verhalen vastgelegd. Onder hen mensen die nog nooit eerder hun verhaal hadden verteld. Zij wilde de verhalen van deze mensen vastleggen voor de jongere generatie zodat de herinnering aan de vervolging levend blijft, omdat zoiets nooit meer mag gebeuren!
FotokinderenkleinDaarom maakte zij het boek "OverLeven" met gevoelige portretfoto's van de overlevenden en aangrijpende, onopgesmukte verhalen grotendeels opgetekend door studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle onder eindredactie van (gepensioneerd) journalist en chef redactie van de Twentsche Courant Tubantia Albert Holterman.

Eén van de geportretteerden is Félice Leendertz-Polak, het meisje in het lichte jurkje midden op de groepsfoto die in de oorlog is genomen bij het Joodse schooltje waar nu het Etty Hillesum Centrum is gevestigd. Zij is de enige van de hele groep kinderen die de oorlog heeft overleefd.

De reizende foto-expositie met de 25 portretfoto´s is van 28 juni t/m 15 augustus te bezichtigen in het Etty Hillesum Centrum aan de Roggestraat 3, Deventer. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Toegangsprijs: € 3,-- per bezoeker. Kinderen onder de 12 jaar gratis.

 Bezoek www.ettyhillesumcentrum.nl

Overleven - Marijke Talen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.