1

Zomergasten


-advertentiepositie-



Zomergasten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

World Art Delft heeft in de loop van haar 16-jarige bestaan verschillende kunstenaars als gasten mogen verwelkomen: beeldend kunstenaars, musici, dichters, dansers, voordrachtskunstenaars.
Aanvankelijk zijn het vooral cultureel diverse kunstenaars, zoals Canadese Indianen, Asmat Papua´s, Aborigines, Wit-Russen en Yorúbá. Naderhand heeft World Art Delft zich toegelegd op het creëren van een netwerk van internationale hedendaagse kunstenaars. Vooral de door haar geïnitieerde kunstsymposia in binnen- en buitenland hebben hieraan bijgedragen. Deze symposia zijn uitgevoerd aan de hand van een bepaald thema. Denk aan bevrijding, papier, recycle art, water, vulkanen en Delfts Blauw. Deelnemende kunstenaars hebben met elkaar in een zgn. laboratoriumsetting gewerkt aan een tentoonstelling, waarin het thema in al haar kunstzin vorm heeft gekregen. En zo ontstaat langzamerhand een kring van collega-kunstenaars rond ons kunstcentrum; collega´s die vaak ook vrienden zijn geworden. Zij zijn in wisselende samenstellingen te zien geweest tijdens 75 tentoonstellingen. Sommigen zijn ook betrokken geweest als gastcurator, rondleider tijdens kunstroutes of als docent t.b.v. educatieprojecten, workshops of cursussen.
Een enkele keer hebben een student of een groep studenten van een kunstenaar kunnen proeven aan het samenwerken met andere (internationale) kunstenaars en zijn ze op bescheiden schaal opgenomen in een tentoonstelling.

World Art Delft vindt nu de tijd rijp om één van de meesters van inmiddels ex-studenten beeldende kunst en fine art zijn pupillen aan u te laten presenteren. Dodog Soeseno is één van de coryfeeën uit onze stal. Naast zelf een gelauwerde carrière als beeldend kunstenaar te hebben opgebouwd is hij tevens een bevlogen kunstdocent die zijn studenten de wijde wereld heeft weten in te sturen, waar ze inmiddels goed ontvangen worden. Zijn persoonlijke en professionele begeleiding heeft de nodige inspiratie gegeven en de gewenste vruchten afgeworpen. Die inspiratie hebben zijn studenten ook kunnen opdoen uit zijn veelzijdig oeuvre. Soeseno beheerst vele technieken: olie op doek, etsen, zeefdrukken, tekenen, gemengde technieken, papier, glas. Behalve bij World Art Delft exposeert hij in Japan, China, Indonesië en Italië.

Dit is de zomer van 2015, waarin World Art Delft haar galerie openstelt voor een aantal veelbelovende zomergasten. Zij zijn geen adepten van Dodog Soeseno, maar volwaardige en autonome beeldend kunstenaars die de hand van de meester hebben weten om te zetten naar een persoonlijk kunstenaarschap. Trots heeft de meester ze om zich heen verzameld in deze tentoonstelling van onze zomergasten.

 Bezoek www.worldartdelft.nl

Zomergasten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.