1

De stercke Stadt Breda


-advertentiepositie-



De stercke Stadt Breda

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Breda's Museum opende op 9 juli 2011 een nieuwe vaste expositie over de geschiedenis van Breda in de Tachtigjarige Oorlog. Naast een groot model van het Turfschip van Breda en zijn bemanning, maquettes van het kasteel van Breda en de vestingstad worden er belegeringskaarten, schilderijen, tekeningen en wapens uit deze belangwekkende periode in de geschiedenis van Breda tentoongesteld. De relatie van de stad met het huis Oranje-Nassau gedurende deze periode vormt een rode draad in de nieuwe opstelling.

Reformatie en Beeldenstorm vormen het begin van de Tachtigjarige Oorlog, de opstand tegen de koning van Spanje. Om Breda wordt zes keer gestreden: met bedrog, verraad, bloedige straatgevechten, de list met het turfschip en twee keer een massale belegering.

'De stercke Stadt Breda' brengt deze dramatische geschiedenis van Breda in beeld. Er zijn monumentale maquettes van het paleis van de Nassaus en van Breda als eerste vesting van Nederland opgesteld. Maar ook een groot model van het Turfschip van Breda en zijn bemanning.

 Bezoek www.breda-museum.org

De stercke Stadt Breda
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.