Clematis, meer dan alleen een klimplant


-advertentiepositie-



Clematis, meer dan alleen een klimplant

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bij het grote publiek staat de clematis voornamelijk bekend als een houtige klimplant. Kenners en liefhebbers weten dat de clematis ook als vaste plant voorkomt en dat er zelfs snijbloemen zijn.
Dit gegeven, gecombineerd met het feit dat er wereldwijd zo’n driehonderd botanische soorten zijn en meer dan tweeduizend cultivars, was voor het Boomkwekerijmuseum aanleiding een tentoonstelling te wijden aan de veelzijdigheid, achtergronden en schoonheid van de clematis.

Bovendien waren de botanische soorten de basis voor het veredelingswerk (kruisen). In de periode 1860 – 1890 werden heel veel cultivars geïntroduceerd. Voor het eerst werd hier melding van gemaakt in de ‘Praktische Beschrijvende Lijst van het geslacht CLEMATIS’ in 1890 uitgegeven door de Vereniging Boom- en Plantenbeurs te Boskoop.

Het zal u daarom niet verbazen dat de clematis centraal staat in deze tentoonstelling, niet alleen als klimplant maar ook als vaste plant en als snijbloem.
Maak kennis met de vele botanische soorten die wereldwijd voorkomen, laat u informeren over de cultivars die vernoemd zijn naar leden van de Britse- en Nederlandse koninklijke familie. Laat u verrassen door de veelheid en diversiteit van cultivargroepen met ieder hun specifieke eigenschappen en ontdek de medicinale kant van de plant die in China naast de reguliere geneeskunde bestaat.

Een interactieve wereldkaart met vindplaatsen van botanische soorten, verzorgingstips, verzamel objecten en een videopresentatie ‘van stek tot verkoopbare plant’, completeren de binnen tentoonstelling.

Deze boeiende tentoonstelling strekt zich ook uit tot in de museumkwekerij. Met meer dan vijftig verschillende clematissen, zowel botanische soorten als vaste planten en een groot aantal kleurrijke cultivars waaronder de ‘Koninklijke’ clematissoorten, kunt u nog meer genieten van alle kleuren en groeivormen die dit geslacht te bieden heeft.

 Bezoek boomkwekerijmuseum.nl

Clematis, meer dan alleen een klimplant
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.