1

Textiel leeft!




Textiel leeft!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Museum Bussemakerhuis organiseert, met behulp van een groep enthousiaste vrijwilligers het laatste weekend van juli en het eerste weekend van augustus een UNIEKE kunstroute: TEXTIEL LEEFT!

Routekaarten/ plattegronden a € 4,00 zijn tijdens openstelling te koop bij de startpunten: Museum Bussemakerhuis, Ennekerdijk 11 Borne - 074 2669636 (gratis parkeren in de parkeergarage van het Kulturhus, Marktstraat 23, Borne) De Zwanenhof, Retraitehuisweg 6 Zenderen - 074-2659525. De Zwanenhof biedt de mogelijkheid om fietsen te huren, u dient deze wel te reserveren.

Met deze route wil museum Bussemakerhuis, Borne, Hertme en Zenderen met elkaar verbinden. De rode draad hierbij is textiel. Deelnemers die de route volgen, worden getrakteerd op een caleidoscoop aan hedendaagse kunstwerken met het thema textiel. Van sierraden tot kledingstukken en van tuinobjecten tot werken die in het interieur een mooie sfeervolle aanvulling kunnen zijn.

De route is ongeveer 18 kilometer en zal circa 20 locaties met elkaar verbinden. Deze locaties liggen zowel in de dorpskernen als in het mooie buitengebied. (Groene Poort). De route kan per fiets of auto gereden worden. Ook wandelaars komen aan hun trekken. Met name de locaties in de dorpskernen zijn goed wandelend te bereiken. Begin en eindpunt van deze route is museum Bussemakerhuis welke is gevestigd in het mooie Oud Borne.

Op deze gevarieerde locaties kunt u genieten van de kunstwerken die worden tentoongesteld en natuurlijk ook van de prachtige omgeving welke Borne, Hertme en Zenderen te bieden heeft.

Ook voor de inwendige mens wordt natuurlijk gezorgd. U kunt starten in het Bussemakerhuis met een kopje koffie of thee. Ook onderweg komt u genoeg locaties tegen, om wat uitgebreider voor de inwendige mens te zorgen. Bijvoorbeeld op één van de terrasjes langs de route.

Mocht u een kunstwerk willen aanschaffen welke worden tentoongesteld, dan is dit ook mogelijk. Op de locaties staat altijd iemand tot uw beschikking, waar u uw vragen over de kunstenaar(s), de kunstwerken of de omgeving kwijt kunt.

Zeker is dat u op deze dagen gaat genieten van het weer, de omgeving en de verhalen over Borne, Hertme en Zenderen!

Wij zien u graag tijdens TEXTIEL LEEFT! in Borne, Hertme en Zenderen!

 Bezoek www.bussemakerhuis.nl

Textiel leeft!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.