Bijzondere aanwinsten Paleis Het Loo


-advertentiepositie-



Bijzondere aanwinsten Paleis Het Loo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Paleis Het Loo is er in geslaagd het afgelopen jaar haar collecties uit te breiden dankzij een aantal bijzondere schenkingen en aankopen. Vanaf 3 februari is een selectie hiervan te zien, zoals een verzamelalbum met 32 portretfoto’s van de jonge prinses Wilhelmina en een 19e-eeuwse zilveren hengselmand van koningin Anna Paulowna.

PORTRET PRINSES WILHELMINA
Het album met chronologisch gerangschikte portretfoto’s van prinses Wilhelmina is nog helemaal compleet. De vroegste foto dateert van kort na haar geboorte in 1880; op de laatste foto is de prinses zo’n veertien jaar oud. De foto’s werden gemaakt door verschillende fotografen. Daarnaast verwierf het museum een zilveren hengselmand met een gekroonde ‘A’ als monogram, oorspronkelijk afkomstig uit de zilverkamer van koningin Anna Paulowna, de echtgenote van koning Willem II. Dit tafelstuk werd in 1852 vervaardigd door de Haagse zilversmeden Pijzel en Carbentus.

HUISORDE VAN ORANJE
Naast deze aanwinsten is de collectie uitgebreid met onder meer een serie van zestien 17e-eeuwse etsen met gezichten op Het Loo, een kostuum van de Ridderschap Gelderland en het Grootkruis van de Huisorde van Oranje, verleend aan Diana, de eerste echtgenote van de Britse prins Charles.

 Bezoek www.paleishetloo.nl

Bijzondere aanwinsten Paleis Het Loo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.