1

Live with Life


-advertentiepositie-



Live with Life

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Meer biodiversiteit betekent meer levenskwaliteit in de drukke stad. Maar hoe ontwerpen we een stad voor mensen, planten en dieren tegelijk? Die vraag staat centraal in de tentoonstelling LIVE WITH LIFE – Bouwen voor Biodiversiteit die de kersverse uitkomsten presenteert van baanbrekend onderzoek dat in het voorjaar van 2015 werd uitgevoerd door een internationaal team van studenten en jonge professionals.

LIVE WITH LIFE toont inspirerende voorbeelden van ‘natuurinclusief’ bouwen – vaak afkomstig uit het buitenland, dat soms ver voorligt op de Nederlandse praktijk. Ook zijn prikkelende ontwerpvoorstellen te zien voor het Cruquiusgebied. Dit bedrijventerrein in Amsterdam-Oost bevindt zich aan de vooravond van een transformatieproces, waarin vergroting van de biodiversiteit hoog op de agenda staat.

Kom naar de expositie en zie met eigen ogen wat nodig is om mensen, planten en dieren een thuis te bieden in de stad. Kruip in de huid van nieuw ontdekte stadsbewoners en ervaar wat het stedelijk landschap voor stadsdieren en -planten te bieden heeft.

LIVE WITH LIFE is een co-productie van landschapsarchitect Maike van Stiphout, architect Mathias Lehner en Arcam.

 Bezoek www.arcam.nl

Live with Life
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.