1

Open dag energieonderzoeksinstituut DIFFER




Open dag energieonderzoeksinstituut DIFFER

» Let op: deze activiteit is voorbij «

DIFFER is het Dutch Institute for Fundamental Energy Research en werkt aan een wereld waarin schone energie oneindig ter beschikking komt en bruikbaar is voor iedereen. Hoe we dat doen houden we niet graag voor onszelf. Daarom openen we ook dit jaar weer onze deuren tijdens Het Weekend van de Wetenschap. Voor belangstellenden, studenten, onderzoekers, kinderen, wetenschappers, kortom, iedereen die komen wil. We bieden een gevarieerd programma aan dat leuk, leerzaam en verrassend is voor iedereen. Kom, luister, loop rond, probeer zelf, praat met onze wetenschappers, bekijk spannende experimenten.

Er zijn allerlei korte presentaties over ons energieonderzoek, je kunt praten met de onderzoekers zelf en rondlopen langs alle grote experimentele opstellingen, bijvoorbeeld ons grootste experiment Magnum-PSI van 22 meter lang. Ook kun je alles horen wat je maar weten wilt over ons nieuwe gebouw dat niet voor niets het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Excellence kreeg. Zo hebben we 932 zonnecellen op het dak, driedubbel glas en een gevel die zaagtand heet…

Via de ontdektocht voor kleine en grote mensen kom je vanzelf langs diverse proefjes die je soms ook zelf kunt doen. Wel eens op een zwevende magneet gestaan?

In de collegezaal presenteren we de Fusion Road Show die je gratis kunt bekijken. Je zult nieuwe dingen horen en spannende dingen zien over energie nu en in de toekomst met live experimenten. Vervelen? Onmogelijk!

 Bezoek www.differ.nl

Open dag energieonderzoeksinstituut DIFFER
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.