1

Single Food Club




Single Food Club

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Weg met taboe op alleen eten

De Single Food Club doorbreekt het taboe op alleen eten met de langste eettaffel van Nederland

Op alleen uit eten gaan rust nog steeds een taboe. Reden voor de Single Food Club om dit taboe te doorbreken met de langste single eettafel van Nederland.

Doel Single Food Club

De Single Food Club wil horeca-ondernemingen aan het denken zetten om hun zaak wat single-vriendelijker in te richten. Tijdens het eerste evenement wordt de langste single eettafel van Nederland gecreëerd bij Hotel de Goudfazant in Amsterdam Noord. Het doel is dat er uiteindelijk single tafels komen bij elk horeca-concept waarbij singles gezellig en ongedwongen een hapje kunnen eten.

Taboe op alleen eten

Initiatiefneemster Single Food Club Valerie Boersma: ‘Als ik ergens alleen ga eten word ik vaak raar aangekeken. Er zijn twee scenario’s die zich kunnen voordoen: óf ik word weggekeken omdat ik in mijn eentje een tafel voor meerdere personen in gebruik neem, of er wordt constant met me geflirt omdat er vanuit wordt gegaan dat ik er in mijn eentje zit omdat ik op zoek ben naar iets. Ontspannen even eten wordt het in ieder geval nooit’.

Sociaal en gemiste kans

Ook geldt het sociale aspect: ‘Singles willen ook weleens gezellig met mensen ergens gaan uit eten, er worden hier echter helemaal geen opties voor geboden. Het is óf thuis eten in hun eentje of ergens alleen heen, dat durven veel mensen niet of ze vinden het ongezellig’. Best vreemd deze omgang met singles, aangezien het aantal alleenstaanden in Nederland elke dag oploopt en in 2030 zal pieken op 3,4 miljoen (CBS). Ze ziet het ook als een gemiste kans voor horeca-ondernemers en staat open voor samenwerkingen.

Verbod op relatietalk en no match maker

De Single Food Club zet zich ervoor in dat singles gewoon, relaxed in een ontspannen sfeer samen kunnen eten. De Single Food Club is dan ook nadrukkelijk géén relatie-evenement. Boersma: ‘Het laatste wat ik wil is dat mensen zich alsnog ongemakkelijk voelen, omdat er iets van hen wordt verwacht.’ Tijdens de Single Food Club, zal er dan ook niet steeds van plek aan tafel worden geruild, zodat het niet op speeddaten lijkt. Ook zal er om het concept kracht bij te zetten een live no match-maker aanwezig zijn. Bij wie pas je nou helemaal niet? Misschien klikt het wél om gezellig te eten.

Tickets zijn 55 euro inclusief drankarrangement en op het menu staan onder andere oesters, plat de charcuterie, black angus en hemelse modder. Voor tickets: Single Food Club.

 Bezoek www.vlinderproducties.com

Single Food Club
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.