Anne de Vries - E_merge


-advertentiepositie-



Anne de Vries - E_merge

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Foam presenteert de eerste grote museale solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Anne de Vries (Den Haag, 1977) waarin bestaand werk met nieuw werk wordt gecombineerd. Anne de Vries is een kunstenaar die bewust meegaat in de technologische ontwikkelingen in een tijdperk waarin het internet, Photoshop en mobile upload feeds vanzelfsprekender worden. Stockfotografie en corporate branding hebben zijn beeldtaal sterk beïnvloedt.

Het oeuvre van De Vries loopt uiteen van tweedimensionale digitale fotografie en driedimensionale (foto) sculpturen tot nieuwe media installaties waarin hij vaak alledaagse objecten combineert met nieuwe materialen, technologieën en printtechnieken.

In zijn werk toont Anne de Vries zijn fascinatie voor nieuwe mogelijkheden maar met een kritische ondertoon. De tentoonstelling is een bezinning op de aantrekkingskracht van de vooruitgang, de positie van het individu in de massa en de rol van beeld in een globaliserende economie.

NEXT LEVEL
Vanaf het najaar van 2015 organiseert Foam met ondersteuning van Ammodo de tentoonstellingenreeks Next Level die een breed publiek kennis wil laten maken met vernieuwende kunst van relatief jonge beeldmakers die vooruitstrevend zijn in hun gebruik van het medium fotografie. Anne de Vries is de eerste geselecteerde kunstenaar voor deze serie.

Partner Next Level: Ammodo
Het nieuwe werk van Anne de Vries is ondersteund door het Mondriaan Fonds.

 Bezoek www.foam.org

Anne de Vries - E_merge
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.