1

Het beste van stad en land




Het beste van stad en land

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het beste van Stad en Land is de naam van de drieluik tentoonstelling die te zien is in Stedelijk Museum Alkmaar, Museummolen Schermerhorn en Museum in 't Houten Huis. Een initiatief georganiseerd in het kader van de fusie van Alkmaar, Schermer en Graft-de Rijp. De nieuwe gemeente bestaat uit het stedelijk gebied van Alkmaar en zeventien grotere en kleinere dorpen.

Documentairefilm
Voor het project is een documentairefilm gemaakt waarin allerlei mensen uit ‘nieuw Alkmaar’ zijn geïnterviewd over de fusie. Hoe is het om te wonen in het stedelijke gebied, of op het platteland? Wat zijn de voor- en nadelen en hoe goed kennen we elkaar eigenlijk al? En de leukste vraag: wat is nu het beste van stad en land! De documentaire is bij alle drie de instanties te zien. Bij Museummolen Schermerhorn is nog extra een tentoonstelling te zien rondom de droogmakerijen en in Museum in 't Houten Huis alles over vervoer.

Feestelijke opening, bekijk hier de foto's
Op zaterdag 4 april zijn de drie tentoonstellingen feestelijk geopend. Ook is er een fietskaart door het mooie gebied gepresenteerd door Alkmaar op de Kaart, gebaseerd op een topografische kaart van landmeter Johannes Dou uit 1680. De fietstocht is gelinkt aan het fietsknooppuntennetwerk.

 Bezoek stedelijkmuseumalkmaar.nl

Het beste van stad en land
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.