Hans van Bentem


-advertentiepositie-



Hans van Bentem

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Hans van Bentem(1965) is geboren in Den Haag. Van 1983 tot en met 1988 studeerde hij Monumentale Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
Hans van Bentem maakt monumentale sculpturen, waarbij hij een voorkeur heeft voor werken in de openbare ruimte. Kunst naar de mensen toe brengen en zodoende een onderdeel te zijn van het openbare leven, een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving en communicatie met een breed publiek zijn hiervoor zijn drijfveren.

Daarnaast maakt hij vrij werk dat te zien is op tentoonstellingen in galeries en musea. Voor zijn beelden maakt hij gebruik van traditionele materialen als bijvoorbeeld glas, keramiek en brons waarmee hij hedendaagse iconen creëert. Door elementen te combineren uit heden, verleden en toekomst, ontstaan er nieuwe beelden met een geheel eigen verhaal. Het gebruik van traditionele, edele materialen geeft de werken een waardevolle en dierbare uitstraling, waardoor ze gekoesterd en behouden 'willen' worden, als zijnde het antiek van de toekomst!
Van Bentem haalt zijn inspiratie uit de kunstgeschiedenis, uit strips en uit de wereld van de moderne communicatie.
Voor de uitvoering van zijn werken zoekt hij ambachtelijke ateliers waar eeuwenoude technieken nog immer worden gebruikt, vaak zeldzaam en uniek en verbonden aan land of streek. Veel van deze ateliers staan voor hun voortbestaan onder druk van de moderne tijd, waardoor het vinden van dergelijke mogelijkheden een parallel heeft met een zoektocht naar bedreigde diersoorten. Zodoende werkt van Bentem onder andere met porselein uit China, brons uit India, lakwerk uit Vietnam, hout uit Senegal, kristal uit de Tsjechische Republiek en keramiek 'gewoon' uit Nederland!

De expositie is vanaf 13 september tot en met 22 november te zien in het Stedelijk Museum Kampen en van 12 september t/m 20 december in de Koornmarktspoort.

 Bezoek stedelijkmuseumkampen.nl

Hans van Bentem
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.