Pasar Malam


-advertentiepositie-



Pasar Malam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In Sporthal Theothorne in Dieren wordt in het weekend van 8 en 9 augustus weer de jaarlijkse Pasar Malam gehouden. Dit jaar niet zomaar een gezellig en kleurrijk Aziatisch feest, maar een jubileum-editie, want het is al de 25ste keer dat er Pasar Malam wordt gevierd in Dieren !

Wat in 1991 begon als een eenmalig evenement is uitgegroeid tot een van de gezelligste Pasar Malams in Nederland. Van heinde en ver komen jaarlijks drommen mensen naar Dieren om te genieten van alles wat deze Pasar Malam te bieden heeft: unieke Aziatische producten bij de vele stands en optredens van kleurrijke artiesten, bands en dansgroepen.

Het begon allemaal 25 jaar geleden. De inmiddels overleden mevrouw Letty Kneefel uit Dieren van Nederlands-Indische afkomst, had een grote wens; ze wilde graag dat haar kinderen een Pasar Malam in haar woonplaats organiseerden. Die wens kwam niet zomaar ergens vandaan. Letty Kneefel was tientallen jaren de leidster van dansgroep Orchidee en die groep trad overal in Nederland op met sierlijke Indonesische dansen, maar ook met traditionele dansen van de Zuidzee-eilanden Hawaï en Tahiti en Indonesische klederdrachtenshows. Toen ze slecht ter been was geworden droeg ze het stokje over aan haar dochter Monique. Inmiddels waren ook een aantal andere kinderen van haar actief in de Pasar Malam-wereld en die wilden graag de wens van hun moeder vervullen. De eerste Pasar Malam in 1991 was een feit en een doorslaand succes ! Er zouden er nog velen volgen... en de organisatie van de kinderen Kneefel was geboren: Pasar Oost West. De wens van moeder Kneefel wordt ieder jaar opnieuw vervuld.

De Jubileum Pasar Malam op 8 en 9 augustus in Theothorne belooft naast een gezellige markt, één groot feest te worden. Dat kan ook niet anders met een groot en gevarieerd artiestenpakket in een feestelijk aangeklede sporthal. Met uiteraard veel artiesten uit het 'Indische circuit', met als hoogtepunten de actrice Wieteke van Dort als de eigenzinnige Indische Tante Lien, zangeres Justine Pelmelay en de verrassing van deze Pasar: de Tropical Toppers, een Indische variant op de bekende Toppers (Joling, Froger en Van der Boom). Speciaal in het leven geroepen voor de jubilerende Pasar in Dieren hebben deze Tropical Toppers een uniek optreden in petto. Verder veel dansgroepen - uiteraard dansgroep Orchidee - bands en andere artiesten komen langs in Dieren om organisator en jubilaris Pasar Oost West in een doorlopend programma op het podium te feliciteren met een optreden. Een feest dat niet gemist mag worden..!

 Bezoek www.pasaroostwest.nl

Pasar Malam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.