Djemaa el Fna - Eetplein Rotterdam


-advertentiepositie-



Djemaa el Fna - Eetplein Rotterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Alle Rotterdamse eetculturen komen op 25, 26 & 27 september samen in één groot openluchtrestaurant. Het Museumpark te Rotterdam wordt dan voor heel even omgetoverd in het bekende eetplein uit Marokko. Bezoekers van Djemaa el Fna laten zich weer onderdompelen in een kleurrijk en smaakvol culinair evenement.

Lekker eten en sfeer opsnuiven
Eetplein Rotterdam is een initiatief van Stichting de Loodsen. De inspiratie kwam na een bezoek aan het bekende plein in Marrakech, dat ’s avonds in no time van markt wordt omgebouwd tot openluchtrestaurant. Bezoekers struinen de verschillende kraampjes af en stellen met allemaal kleine hapjes, een soepje hier, een kom gebakken schelpen daar, hun maaltijd samen. Het plein is, als middelpunt van karavaanroutes, altijd een smeltkroes geweest.

Goed betaalbare culinaire verrassingen
Djemaa el Fna betekent niet alleen eten, maar ook zien hoe het ter plekke wordt bereid. Tientallen ondernemers koken, bakken en grillen gerechten van over de hele wereld. Van couscous, sfenj en gringo tot tajine, bestilla, msemen en muntthee en van bagrir en barbecue tot chwa, er valt ongelofelijk veel te proeven van al die rijke eetculturen uit de stad. Net als vorig jaar zal Djemaa el Fna een heel divers publiek trekken; van Marokkaanse families tot festivalhoppers uit Rotterdam en ver daarbuiten. Van jong tot oud. En vooral ook foodies en cultuurliefhebbers.

Programmering
Vanuit de Magreb is er een sterke verhalende traditie. Dit jaar zien nog meer verhalenvertellers, spoken word en schrijvers van jong talent tot bekende namen die je meenemen in hun wereld. Het terrein krijgt verschillende ‘eilanden’ waar je alles kunt beleven. Er is een schrijverscafé dat wordt gehost door Espresso Dates en je mag de bekende Marokkaanse muziekstijl Dakka Marrakchia natuurlijk niet missen. Maar ook de modernere Marokkaanse stromingen zijn vertegenwoordigd. Het kinderprogramma wordt leuker dan ooit, stoere activiteiten van een flessenspel tot broodjes bakken, La Molina (een ‘mini-reuzenrad’), straattheater, schapen en kamelen. Volg een kookworkshop, struin rond, proef en geniet van de heerlijke sfeer uit Marrakech. Djemaa el Fna is een must voor foodliefhebbers en iedereen die houdt van net wat anders dan de meeste evenementen.

 Bezoek www.djemaaelfnarotterdam.nl

Djemaa el Fna - Eetplein Rotterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.