Ga mee op pad met de schaapherder!


-advertentiepositie-



Ga mee op pad met de schaapherder!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je op woensdagmiddag 12 augustus mee op pad met een echte schaapherder! In natuurgebieden als de Overasseltse Vennen, Heumensoord en Staddijk worden schapen ingezet om het gebied te begrazen en zo te beheren. Tijdens deze tocht laat de herder ons zien hoe hij te werk gaat. De organisatie van deze natuurontdekkingstocht is in handen van het IVN Rijk van Nijmegen en het Natuurmuseum Nijmegen.

We verzamelen ons om 14.00 uur ter hoogte van het Jeugdcentrum, Staddijk 41. Van daaruit wandelen we via het Gerrit Schultepad naar de schaapherder. Schapen eten gras en ook heel jonge boompjes. Zo zorgen ze ervoor dat heideplanten voldoende licht en plaats hebben om te groeien en niet overwoekerd worden. Op die manier blijft heide behouden en is er voldoende voedsel voor allerlei insecten. De variatie in planten geeft voedsel aan allerlei insecten en de open plaatsen zijn belangrijk voor de zandhagedissen. De herder vertelt ons over zijn schaapkudde, beantwoordt vragen van de kinderen en geeft een spannende demonstratie met zijn schaapshonden. Om 16.00 uur zijn we weer terug.

Deze tocht mag je niet missen! Schrijf je vooraf in bij het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024 - 3297070 of via info@natuurmuseum.nl. Deelname kost € 3,-. Met een stempelkaart betaal je € 2,-. Vrienden van IVN Rijk van Nijmegen en Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50. Trek oude kleren aan en stevige schoenen of laarzen. De tocht duurt ongeveer twee uur. Na afloop is er voor iedereen limonade. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.

 Bezoek natuurmuseum.nl

Ga mee op pad met de schaapherder!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.