1

2 Turven Hoog 2015




2 Turven Hoog 2015

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het theaterfestival 2 Turven Hoog in het centrum van Almere is speciaal voor de (aller)kleinsten. Zo staat er al een echte Spaanse flamencovoorstelling voor kinderen t/m 4 jaar op het programma en een magisch circussprookje uit Frankrijk. Het festival begint met een Theaterontbijt en sluit af met een interactieve grande finale met muzikanten en dansers. Ook erg leuk voor volwassenen dus!

Artistieke visie

De doelstelling van Stichting 2+ is om theater voor de allerkleinsten in Nederland te verdiepen, om makers te inspireren en om het kwaliteitsaanbod te vergroten. In onze visie is een voorstelling/kunst die boeiend is voor de allerkleinsten per definitie ook interessant voor alle leeftijden. Maar ook veel kunst gemaakt voor uitsluitend volwassenen is interessant voor peuters. Daarmee nemen wij de peuter als volwaardige bezoeker en mens dus uiterst serieus, alsmede de volwassenen die samen met de kinderen van de voorstellingen genieten. Iedereen heeft recht heeft op ‘kwaliteitskunst’. We zoeken in de voorstellingen die we programmeren een gelaagdheid waarbij zowel kinderen als volwassenen esthetisch, inhoudelijk en emotioneel worden aangesproken.

Kleinschaligheid

Een consequentie van het serieus nemen van de peuter is kleinschaligheid en een directe theatervorm waarbij de maker en publiek letterlijk dicht bij elkaar zijn. Het loslaten van de zogenaamde theaterconventies (zoals ook veelvuldig gebeurt in het moderne volwassentheater) is dus meer regel dan uitzondering. In Festival 2 Turven Hoog is dit te zien aan het grote aantal kleinschalige voorstellingen en installaties in alle hoeken van het theater. Kernwoorden van onze artistieke visie zijn dus kwaliteit, kunst voor alle leeftijden, verdieping en het belang van kleinschalig kwalitatief hoogwaardig theater. De legitimatie van kunst voor peuters moet vanzelfsprekend zijn. Wel is van belang dat er altijd rekening wordt gehouden met het feit dat peuters leven in een wereld waar alles echt is, dus waar het onderscheid tussen realiteit en fictie nog niet bestaat. Dit vergt compassie vanuit de makers en organisatoren.

 Bezoek www.2turvenhoog.nl

2 Turven Hoog 2015
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.