1

Kabinet toont verhaal van Vondelkerk Amsterdam




Kabinet toont verhaal van Vondelkerk Amsterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Kabinet van het Cuypershuis staat de Vondelkerk centraal. Aanleiding voor deze minipresentatie is een schenking van tekeningen, foto’s en documentatie die het museum eind 2013 ontving.

In de nis van het Kabinet worden authentieke foto’s, ansichtkaarten, tekeningen en documentatie getoond, die verwijzen naar de geschiedenis van de Vondelkerk in Amsterdam.
Het kerkontwerp is van architect Pierre Cuypers. Volgens zijn ideeën over de ideale samenleving bouwde hij midden tussen de huizen op de Vondelstraat de Vondelkerk. In 1880 werd het gebouw officieel in gebruik genomen. Het was de eerste kerk ter wereld die aan het Allerheiligst Hart van Jezus werd toegewijd. Tot aan 1977 had het gebouw deze functie.

Toen in de jaren ‘80 sloop dreigde voor het sterk verwaarloosde gebouw, werd een plan voor herbestemming ontwikkeld. De in 1980 opgerichte Stichting Vondelkerk wist een restauratie en nieuw gebruik van het pand mogelijk te maken. De kerk is tegenwoordig in gebruik als kantoorruimte, als trouwlocatie, als cultureel podium en wordt verhuurd voor speciale gelegenheden.

 Bezoek www.cuypershuisroermond.nl

Kabinet toont verhaal van Vondelkerk Amsterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.