Karel Appel


-advertentiepositie-



Karel Appel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Karel Appel is wellicht internationaal gezien de beroemdste Nederlandse kunstenaar van de tweede helft van de twintigste eeuw. In 2016 is het tien jaar geleden dat hij is gestorven. Tijd dat een nieuwe generatie bezoekers een frisse blik werpt op zijn oeuvre!

6 decennia aan variatie

Velen zullen zijn werk nog met de jaren ’50 en met CoBrA associëren, maar het strekt zich over meer dan zes decennia uit. In dit grootse retrospectief zal CoBrA slechts één van de vele thema’s zijn waarmee Appel vanuit allerlei verrassende gezichtspunten opnieuw wordt belicht.

Herontdek Karel Appel

Zo komt zijn vroege inspiratie door psychopathologische kunst aan bod, zijn experimenten met uiteenlopende stijlen en zijn zeer eigen - soms bijna abstracte - interpretatie van klassieke thema’s zoals het naakt, het portret, het landschap of het stadsgezicht. De tentoonstelling in het Gemeentemuseum vormt de spil van een brede internationale herontdekking van Karel Appel, waarbij ook tentoonstellingen worden georganiseerd in onder meer Parijs, Londen en Washington.

 Bezoek www.gemeentemuseum.nl

Karel Appel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.