1

Yellow Interior in 11.620 Parts




Yellow Interior in 11.620 Parts

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Voor het project Yellow Interior in 11.620 Parts creëert de in Eindhoven wonende kunstenaar Marie Lexmond een bijzondere huiselijk omgeving in de openlucht ruimte van Het Oog. Met tafels, stoelen, een keuken, tapijt en behang maakt ze een interieur, dat ze vervolgens compleet bedekt met gele schoonmaakdoekjes; 11.620 stuks om precies te zijn.
Deze weergave van een huiselijke omgeving refereert aan de traditie van Nederlandse interieurschilderijen. De keuze van Lexmond om haar interieur te bedekken met de meest simpele schoonmaakdoekjes voegt echter een surrealistische, claustrofobische laag toe. De omvang van het werk Yellow Interior en de moeite die het kost om het te realiseren, is tegelijkertijd ook obsessief en absurd te noemen.
Gedurende de looptijd van de tentoonstelling mogen bezoekers de ruimte binnengaan en de ruimte wordt ook blootgesteld aan de elementen van de natuur als wind, regen en zonneschijn. Hierdoor zal het uiterlijk en de sfeer van het interieur langzaamaan veranderen. Het raakt vervuild, zowel letterlijk als meer conceptueel – waardoor het interieur steeds meer een psychologische in plaats van een fysieke ruimte representeert.

 Bezoek vanabbemuseum.nl

Yellow Interior in 11.620 Parts
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.