1

Window of my eyes


-advertentiepositie-



Window of my eyes

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Harry ‘Cuby’ Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Aanleiding voor het Drents Museum om een grote overzichtstentoonstelling te wijden aan het leven en het werk van de in 2011 overleden legendarische Drentse blueszanger. Nog nooit vertoonde filmopnames, geluidsfragmenten, affiches, hoesontwerpen, elpees, singeltjes en andere Muskee-memorabilia passeren de revue. De tentoonstelling Window of my eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee (genoemd naar de grootste hit van Cuby + Blizzards) vindt plaats in de periode januari – april 2016.

Comité van aanbeveling

Voor de tentoonstelling is een Comité van aanbeveling gevormd, dat bestaat uit: Johan Derksen (voetbaljournalist, oud-manager Cuby + Blizzards), Erwin Java (oud-gitarist Cuby + Blizzards), Daniël Lohues (singer-songwriter), Huub van der Lubbe (acteur, zanger De Dijk), Bert Middel (dijkgraaf waterschap Noorderzijlvest) en Jacques Tichelaar (Commissaris van de Koning provincie Drenthe).

Window of my eyes

Voor Window of my eyes werkt het Drents Museum nauw samen met het C + B Museum in Grolloo, Albert Haar (bestuurslid C + B Museum, programmamaker Harry's Blues bij RTV Drenthe) treedt op als gastconservator. Het Drents Museum heeft zelf twee Cuby-verzamelingen in zijn bezit: de collectie van Willy Middel, oud-basgitarist van Cuby + Blizzards, en de collectie Bleijleven, geschonken door de Stichting Vrienden van het Drents Museum. Bij de expositie presenteert het museum een flankerende fototentoonstelling Blues from Heaven, waarin onder meer een solopresentatie te zien is van fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee gedurende vele jaren geportretteerd heeft.

Naast Het Grootste Poppenhuis van Nederland en de tentoonstelling Hier kom ik weg van gastconservator Daniël Lohues, is Window of my eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee weer een nieuw project waarmee het Drents Museum nadrukkelijk kleur wil geven aan de Drentse identiteit.

Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie in samenwerking met uitgever WBOOKS.

 Bezoek www.drentsmuseum.nl

Window of my eyes
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.