1

360 Degrees: Tama Sumo




360 Degrees: Tama Sumo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rotterdam – 360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden. Op vrijdag 4 september is een van onze favoriete dj’s, Panorama Bar-resident Tama Sumo, voor de eerste keer te gast bij 360 Degrees. Verwacht een set die varieert van funk, disco en broken beats tot house en techno.

Van Drama tot Tresor
Tama Sumo begon haar dj-carrière begin jaren negentig in de Drama Bar, destijds een van Berlijns favoriete pre-uitgaan-spots. Het was ook een van de weinige plekken waar house werd gedraaid, techno was in die tijd namelijk de dominante elektronische stroming. Tama draaide veel vocale New York Style-house en werd al snel een van de reguliere dj’s op de gay-zaterdag in Café Moskau. Hierna begon ze met draaien in het befaamde Tresor, waar ze uiteindelijk ook een van de residents werd.

Panorama Bar en beyond…
In de jaren die daarop volgden verbreedde Tama haar muzikale stijl en werden haar sets steeds meer een mix van pop, techno, house en elektronische muziek. Muziek met veel bas en altijd diep, sexy, vies, rauw, funky en jacking. Sinds 2001 draaide ze met enige regelmaat in Ostgut, de voorloper van wat later ‘s werelds meest bekende club zou worden: Berghain / Panorama Bar. Deze gigs openden uiteindelijk de deur naar een residency in de Panorama Bar, waar Tama nog steeds een van de vaste gezichten is.

Voordat Tama Sumo in BIRD haar set begint, warmt 360 Degrees-resident Thelonious de zaal op met een mix van disco, soul, boogie, afro en house.

Wanneer: vrijdag 4 september 2015
Aanvang: 23.00 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 9,- (early BIRD) / € 12,- (pre-sale + door)
Tickets: https://bird.stager.nl/web/tickets/28395
Meer info: www.bird-rotterdam.nl

 

360 Degrees: Tama Sumo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.