Zwemevenement Een rondje om Pampus


-advertentiepositie-



Zwemevenement Een rondje om Pampus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 30 augustus wordt voor de derde keer het zwemevenement Rondje om Pampus georganiseerd. ‘Het Blauwe Hart’, een samenwerkingsverband dat zich inzet voor schoon water in en de bijzondere kwaliteiten van het IJsselmeergebied, organiseert deze zwemtocht om aandacht te vragen voor schoon water in het grootste zoetwatermeer van West-Europa en het blauwe hart van Nederland. Voor Forteiland Pampus, waar drinkwater dagelijks per schip wordt geleverd, is schoon water geen vanzelfsprekendheid. Om het belang van schoon, helder water onder de aandacht te brengen ondersteunt het eiland het zwemevenement.

Rondje om Pampus

Een rondje om het forteiland is 900 meter. Om 10.30 begint de prestatietocht (1 of 2 rondjes om Pampus) voor recreatiezwemmers. Om 11.30 uur begint de wedstrijd voor de wedstrijdzwemmers over 2700 meter. Spectaculair om te zien!

Meer informatie over deelname als zwemmer (mogelijk vanaf 12 jaar) is te vinden op www.hetblauwehart.org
Wie de wedstrijd als publiek wil meemaken moet de eerste veerboot vanaf Muiden nemen. Deze vertrekt om 10.30 uur vanaf de Herengracht (t.o. nr 33) in Muiden. Tickets (met online korting) zijn te koop via de ticketshop.

 Bezoek www.pampus.nl

Zwemevenement Een rondje om Pampus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.