1

Bloemencorso Valkenswaard


-advertentiepositie-



Bloemencorso Valkenswaard

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bloemencorso Valkenswaard gooit in 2015 helemaal niets meer weg, maar hergebruikt op allerlei leuke, interessante, absurdistische en inventieve manieren. Het recyclen van materialen, in beelden of inspiratie uitgedrukt in dahlia's. Simpelweg omdat het te mooi is om weg te gooien!

Jaarlijks, op de 2e zondag van september, organiseert Stichting Bloemencorso Valkenswaard het Bloemencorso in Valkenswaard. Een dahliaparade van 14 prachtige bloemenwagens (12 meter lang, 4,5 meter breed en 6 meter hoog) vormen tezamen met diverse harmonieën en fanfares een prachtig kijk – en luistergenot voor een 30.000 koppig publiek. Rondom elke bloemenwagen wordt d.m.v. muziek en straattheater het thema van het Bloemencorso uitgebeeld. In de parade worden 2,5 miljoen dahlia’s verwerkt.
De parade vertrekt om 14.00 uur vanaf de Markt in Valkenswaard en trekt tweemaal over een ruim parcours. Op het parcours staan ook diverse tribunes. Rondom en in dit parcours vindt u vele activiteiten voor jong en oud. Deze activiteiten starten vanaf 12.00 uur en gaan over in een Dahlia After Party, verzorgd door Horeca de Statie en Horeca de Markt. In deze party treden diverse orkesten op. De activiteiten bieden het publiek voldoende gelegenheid om van een dagje Bloemencorso te genieten in bruisend – en gastvrij Valkenswaard.
De activiteiten verschillen per jaar maar traditioneel is het Kinderplein met klimwand, ballenbak, draaimolens en ander spelvertier. Tevens is er veel straattheater en diverse optredens van clowns, ballonnenclowns en andere artiesten.

 Bezoek www.corsovalkenswaard.nl

Bloemencorso Valkenswaard
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.