Leoni Jansen en Izaline Calister | Baricade


-advertentiepositie-



Leoni Jansen en Izaline Calister | Baricade

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Leoni Jansen en Izaline Calister, topzangeressen, liedjesschrijfsters, programmamaaksters en Universal Soldiers, gaan als Sisters in Arms op zoek naar songs die de wereld hebben veranderd. Want ook zij beseffen...Times They Are A-Changin en daar speelt muziek een grote rol in.

Waar was jij toen Free Nelson Mandela werd gezongen? Wat is het verhaal achter Fuck You van Lily Allen of Gimme Hope Jo’anna van Eddy Grant? Waarom werden zoveel mensen geïnspireerd door de stem en liedjes van Sting?

Terwijl onze minister-president rustig slaapt, gaan Jansen en Calister de barricade op en zingen liedjes die verandering teweeg hebben gebracht en vertellen het verhaal erachter. Muziek die de wereld op de been hield tijdens De Tweede Wereldoorlog, de dictatuur in Latijns-Amerika en ten tijde van de slavernij en Apartheid.

Welke protestsongs zijn er nu? Waiting on the World to Change? The answer, my friend, is blowin’ in the wind!

‘En wat is nou jouw favoriete protestsong?’ Jansen en Calister vroegen het aan een aantal politici, opiniemakers en nieuwsbrengers. Elke avond komt één van hen langs om daarover te vertellen.

 Bezoek www.podiummozaiek.nl

Leoni Jansen en Izaline Calister | Baricade
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.