Trouble Man | De Radicalisering van van Sadettin K


-advertentiepositie-



Trouble Man | De Radicalisering van van Sadettin K

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In De Radicalisering van Sadettin K., het slot van het succesvolle drieluik Hollandse Luchten over de Nederlandse samenleving, volgen we Sadettin Kirmiziyüz op zijn reis over twee wegen naar het uiterste.

Sadettin K. wordt geboren in 1982 te Zutphen. We volgen zijn leven van zijn kindertijd tot een dag in september 2015 waarop de streng gelovige K. via Brussel en Parijs naar Madrid reist en daar een ticket naar Istanbul boekt. Het laatste dat van hem vernomen wordt door Turkse veiligheidsdiensten, is dat hij in een busje de Syrische grens over is gestoken om deel te nemen aan de jihad. Zijn vrouw, een tot de Islam bekeerde Belgische, bidt voor haar man in het Paradijs.

S. Kirmiziyüz (Zutphen, '82) wordt, op een dag in september 2015, op zijn schuiladres om het leven gebracht door extremisten. We volgen zijn leven van zijn wieg in een gelovig immigrantengezin in Zutphen, tot zijn dood als ridder van het vrije woord. Kirmiziyüz stond al langere tijd op de dodenlijst van radicale islamitische groepen, maar bleef zich tot zijn dood middels zijn neo-conservatieve denktank van ex-moslims inzetten tegen de verdere islamisering van het Westen. Hij laat een vrouw en kind achter.

Concept, tekst,spel: Sadettin Kirmiziyüz. Eindregie Sarah Moeremans

Hollandse Luchten III:

De Radicalisering van Sadettin K. is het derde deel van het drieluik Hollandse Luchten. In 2014 maakte Kirmiziyüz samen met Marjolijn van Heemstra Hollandse Luchten I: Jeremia over vrijheid van meningsuiting. Deze voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2014. In 2015 volgde Hollandse Luchten II: Pandgenoten over de spanningen, idealen en ontwikkelingen in het Nederlandse woonbeleid. Hollandse Luchten III: De Radicalisering van Sadettin K. is een coproductie van Trouble Man en Frascati Producties en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het BNG Cultuurfonds.

 Bezoek www.podiummozaiek.nl

Trouble Man | De Radicalisering van van Sadettin K
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.