1

Maas en Waalse kunstroute Kunstbakens 2015


-advertentiepositie-



Maas en Waalse kunstroute Kunstbakens 2015

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ook in 2015 organiseert Stichting Kunstbakens de jaarlijkse kunstroute in de regio Maas en Waal. Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 is het zover, dan openen de 26 kunstenaars die meewerken aan Kunstbakens 2015 hun deuren voor het publiek.

De kunstenaars exposeren onder andere in een overzichtstentoonstelling een vrij werk, waarmee ze een indruk geven van wat er in hun atelier te zien is. Naast dit representatieve werk laten de deelnemers allemaal hun eigen interpretatie zien van het thema ‘Veren’. Alleen dit ene woord is hen aangereikt door de organisatie, zonder nadere duiding en het kan dus op allerlei manieren uitgewerkt worden. De basis voor het werk is voor iedere kunstenaar hetzelfde: een stalen plaatje van 36 x 30 centimeter. Samengevat een uitdaging, die door alle kunstenaars met plezier is aangegaan. Deze expositie is te bewonderen in de Protestantse Kerk, Waalbandijk 21 in Boven-Leeuwen.

De ‘Veren’-werken zijn ook te koop, voor het speciale tarief van 125 euro per stuk. Daarnaast wordt er ook een ‘Veren’-werk verloot. De leverancier van het stalen plaatje maakt vooraf de keus van het te verloten kunstwerk.

Er is een catalogus gemaakt, met daarin een korte beschrijving van alle kunstenaars en hun werk. Dit boekje is op alle locaties te koop voor 3 euro. Daarnaast is er op alle locaties ook een routekaart verkrijgbaar. En natuurlijk zijn alle expositieruimtes te herkennen aan het driekleurige baken dat aan de weg bij de ateliers staat opgesteld. De locaties zijn op zaterdag 26 september geopend van 13.00-19.00 uur en op zondag 27 september van 11.00 – 17.00 uur. Alle informatie, inclusief de routekaart, is ook te vinden op www.kunstbakens.nl en op de Facebookpagina van Kunstbakens.

De kunstroute voert langs vijf plaatsen in West Maas en Waal, de 26 kunstenaars exposeren in Boven-Leeuwen, Druten, Afferden, Appeltern en Wamel. De kwaliteit van het werk van de deelnemers staat garant voor een aantrekkelijke route, waar de rustieke omgeving van het Maas en Waalse landschap natuurlijk ook aan bijdraagt!

 Bezoek www.kunstbakens.nl

Maas en Waalse kunstroute Kunstbakens 2015
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.