NBE - Heimweeliederen


-advertentiepositie-



NBE - Heimweeliederen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In 2014 was het 50 jaar geleden dat de eerste arbeiders (en hun familie) uit Turkije naar Nederland kwamen. Ze gingen hier niet alleen aan het werk maar wortelden zich ook en voelden zich hier steeds meer thuis. Nederland werd hun nieuwe vaderland. Toch bleef het moederland, Turkije, trekken. De grond, het landschap, het eten, de cultuur en de vooral de volksliederen roepen heimwee en verlangen op naar waar ze vandaan kwamen.

Deze 50 jaar van migratie, van verscheurdheid tussen het moederland Turkije en het nieuwe vaderland Nederland - die niet alleen de eerste generatie migranten raakt - hebben we gevierd en herdacht met het theaterconcert Heimwee liederen/ Göç Türküleri. In januari 2016 is er een reprise tournee van dit succesvolle concert.

Heimwee liederen / Göç Türküleri

Zes bekende solisten/ acteurs uit Turkije en Nederland hebben koffers vol herinneringen die de gevoelens van heimwee en gemis aanwakkeren. Vol passie zingen ze over de briefwisselingen tussen familieleden en geliefden uit Nederland en Turkije die verhalen over dit verlangen.

De zanger en zangeressen vertolken bestaande en nieuw geschreven en gecomponeerde liederen. Deze liederen zijn gebaseerd op volksliederen en muziek uit de verschillende windstreken van Turkije; van Cappadocië tot de Zwarte zee, van Mesopotamië tot de Egeïsche kust, van Turks, Alevitisch tot Koerdisch, Armeens en Assyrisch. Liederen die herkenning, heimwee en verlangen oproepen bij het Turkse publiek in de zaal, maar door hun kracht en hartstocht ook appelleren aan het sentiment van Nederlanders.

Concept/regie: Celil Toksöz | Arrangementen en muzikale leiding solisten en gastmusici: Selim Dogru | Muzikale leiding Nederlands Blazers Ensemble: Bart Schneemann | Nederlands Blazers Ensemble | Gastmusici: Murat Gündüz – saz, Emrah Oguztürk - Turkse blaasinstrumenten, Cevher Aksoy – viool, Alper Kekeç – Turkse percussie | Solisten: Gülseven Medar - Erkan Tekçi – Karsu – Esra Dalfidan – Meral Polat – Ilda Simonian

 Bezoek www.podiummozaiek.nl

NBE - Heimweeliederen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.