1

Voorronde 2 Groninger ALSdag Bluesfestival


-advertentiepositie-



Voorronde 2 Groninger ALSdag Bluesfestival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Begin 2016 wordt in samenwerking met de Groninger ALSdag het Groninger ALSdag Bluesfestival gehouden, op een nog nader te bepalen datum en lokatie in de provincie Groningen.

Een gerenomeerde Groninger Bluesband zal de hoofdact vormen van dit Bluesfestival en bluesbands uit de regio krijgen de kans om in het voorprogramma op te treden.

In 2015, beginnend in oktober, worden er 3 voorrondes gehouden voor Groninger bluesbands. Een deskundige jury zal op die avonden de drie winnaars kiezen. De eerste avond is op 24 oktober, daarna op 21 november en 19 december. Groninger Bluesbands kunnen zich inschrijven voor één van deze drie voorrondes.

Zoals de naam al zegt staat dit Bluesfestival in het teken van ALS: een ernstige, invaliderende ziekte van het zenuwstelstel. Er zijn in Nederland ongeveer 1500 mensen met deze ziekte, gemiddeld overlijden er per jaar 500 mensen aan de ziekte en krijgen er 500 mensen de diagnose. Het is een zeldzame ziekte, die daardoor ook weinig aandacht op het gebied van onderzoek en ontwikkeling krijgt van de farmaceutische industrie.

Het Groninger ALSdag Bluesfestival wordt in samenwerking met de Groninger ALSdag gehouden. Deze dag heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek en ontwikkeling. In 2016 wordt alweer de vierde Groninger ALSdag gehouden.

Ben je bluesband en heb je interesse? Schrijf je dan in via bluesmenuutgrunn@gmail.com of mail voor meer informatie.

 

Voorronde 2 Groninger ALSdag Bluesfestival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.