Macbeth


-advertentiepositie-



Macbeth

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Hij is jong, deze Macbeth. En hunkert naar leven. Net terug van de oorlog, weet hij wat het is om te doden. Hij heeft de macht van het bloed leren kennen en in zijn hoofd spookt het. Stemmen fluisteren dat hij niet terug kan naar de jongen van vroeger. Die is er niet meer.

Hij gaat nemen wat hem toekomt. Niet denken, niet twijfelen. Dood aan de bestaande wereldorde. Het is zijn tijd en het gelijk staat aan zijn kant. Op weg naar absolute macht zijn er geen wetten meer. Fuck the world. Macbeth moordt.

Maar met elke dode worden de stemmen in zijn hoofd luider. De vermoorde kinderen, dansen om hem heen. De afgeslachte vrienden overvallen hem. Het kwaad dat hij in zichzelf heeft toegelaten, keert zich tegen hem. Is er een weg terug? En wat blijft er over als de woede verdwijnt?

Macbeth is het tweede deel van de Shakespeareserie van de Toneelmakerij. Na de succesvolle Storm met Rieks Swarte, gaat regisseur Liesbeth Coltof nu de samenwerking aan met dansmakers Emio Greco en Pieter C. Scholten. Geïnspireerd door de opmars van jonge mannen, die overal op de wereld de macht grijpen. Zonder schaamte, zonder mededogen, overtuigd van het eigen gelijk. In Macbeth wordt gedanst als de demonen opstaan. Zij breken door alle pantsers heen, zijn wat alleen Macbeth kan zien. Schuld? Geweten? Spijt? Een voorstelling waarin het lichaam protesteert als de menselijkheid verdwijnt.

tekst William Shakespeare bewerking en regie Liesbeth Coltof choreografie Emio Greco | Pieter C. Scholten i.s.m. Jesús de Vega

 Bezoek www.jongeharten.nl

Macbeth
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.