1

Lezing: 'Jihad in je straat'




Lezing: 'Jihad in je straat'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Utrecht wil samen met maatschappelijke organisaties radicalisering tegengaan. Is deradicalisering de taak van gemeente, islamitische gemeenschap of bijvoorbeeld scholen? Hoe moeten we omgaan met terugkerende jihadstrijders? En is dat eigenlijk wel een issue, of opgeblazen door de media? Met o.a. prof. dr. Beatrice de Graaf (Internationale en Politieke Geschiedenis, UU) als debatleider, Gertrude van Driesten (Sociaal Domein & Veiligheid, VNG), dr. Stijn Sieckelinck (Pedagogische Wetenschappen, UU) en dr. Mohamed Ajouaou (Islamitische Godgeleerdheid, VU).
Terrorisme is een mondiaal probleem waar ook Utrecht mee te maken heeft. Politie, justitie en veiligheidsdiensten, maar ook jeugdzorg, en de islamitische gemeenschap zijn betrokken bij maatregelen tegen radicalisering. Maar hoe ver moeten we hier in gaan?
Frankrijk zette negentigduizend agenten en soldaten in om een paar terroristen te pakken. Dat straalt daadkracht uit, maar was het niet ook wat overdreven? De overheid moet recht doen aan de gegronde bezorgdheid van burgers, zonder een angstcultuur te creëren of te polariseren. Hoe pak je dat aan? Discussieer mee en hoor van experts uit het veld.

 Bezoek www.sg.uu.nl

Lezing: 'Jihad in je straat'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.