Lezing: 'Urban Stress & Happiness'




Lezing: 'Urban Stress & Happiness'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Drukke straten, weinig groen. De overbevolkte metropolis kan beklemmen. Terwijl deze ook veel kansen biedt voor sociale contacten en vermaak. Wat is de relatie tussen stadse stress en geluk? Met dr. Mazda Adli (Psychiatrie, UMC Charité Berlijn) en prof. dr. Meike Bartels (Biologische Psychologie, VU Amsterdam).
Deze lezing is onderdeel van de serie: 'Healthy Urban Living'. Wereldwijd trekken mensen en masse naar de stad. Grijze woontorens en smog creërende files zijn steeds vaker realiteit. Hoe houden we steden met zoveel bewoners toch gezond? Wat zijn de gevaren en uitdagingen? De woonomgeving, het 'buiten', heeft sterke weerslag op het 'binnen': lichaam en geest. Stedenbouw, openbare ruimte, techniek en architectuur kunnen dus een belangrijke rol spelen.
Topwetenschappers uit binnen- en buitenland schetsen droombeelden en doemscenario’s en buigen zich in vier lezingen over stadse thema’s in relatie tot gezondheid en welzijn. In samenwerking met het Utrechtse onderzoeksprogramma Healthy Urban Living (www.uu.nl/hul) en Rabobank Utrecht.
De lezingen zijn in het engels.

Foto: Kallejipp / Photocase.com

 Bezoek www.sg.uu.nl

Lezing: 'Urban Stress & Happiness'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.