Telegrafisten op Pampus


-advertentiepositie-



Telegrafisten op Pampus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober strijken de telegrafisten en zendamateurs Ger Fritz en Peter Eijlander neer op Pampus met een heel assortiment aan zendapparatuur. Zij bouwen in het fort een complete zendopstelling en geven uitleg over het zenden vroeger en nu. Zit er met je neus bovenop en ontdek hoe een telegraaf werkt. Stuur zelf (gecodeerde) berichten met morse codes, maar op een nieuwerwetse manier. Doe je het goed? Dan kun je het telegrafistendiploma verdienen. Met je telegrafistendiploma verdien je korting op het spannende boek ‘Gijzeling op Pampus’, waarin de telegrafist Ger Fritz een rol speelt.

Even geen zin in e-mailen? Stuur dan je postkaart vanaf Pampus! Koop een ansichtkaart in de winkel, uiteraard gefrankeerd met de eigen werelderfgoedzegel van Pampus en voorzien van een oud stempel ‘Post van Pampus’. Op het eiland staat een mooie brievenbus waarin je je kaart kan posten. Pampus zorgt ervoor dat de kaart wordt bezorgd.

De telegrafisten zijn op 17 en 18 oktober van 11.00 tot 17.00 in hun eigen kamer in het fort te vinden. Hun demonstraties en activiteiten zijn gratis toegankelijk, bij een regulier ticket voor een bezoek aan Forteiland Pampus. Tickets voor de overtocht en entree zijn te verkrijgen via www.pampus.nl.

 Bezoek www.pampus.nl

Telegrafisten op Pampus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.