Proef de Kunst 2015 Terherne


-advertentiepositie-



Proef de Kunst 2015 Terherne

» Let op: deze activiteit is voorbij «

PROEF DE KUNST
Dit jaar wordt voor de vijfde keer Proef de Kunst georganiseerd in watersport- en Kameleondorp Terherne. Een driedaagse kunstroute in de herfstvakantie die op de laatste dag (de zondag) gecombineerd wordt met een culinaire hapjesroute.
Er zijn ruim dertig kunstlocaties en de bezoeker van Proef de Kunst zal heel wat plekjes van Terherne ontdekken die anders onbekend zouden zijn gebleven; een oude boerenschuur achterin een steeg, de pastorietuin, de hellingloods van een scheepswerf, een Terhernster atelier.
Uniek bij Proef de Kunst is de inzet van watertaxi's. Terherne ligt in het waterrijke gebied van De Fryske Marren. Met een bootje naar de volgende kunstlocatie gebracht worden en ondertussen genieten van de omgeving maakt deze kunstroute extra aantrekkelijk.
Zondagochtend vindt er een concert plaats. Op 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Verschillende culturele instellingen in Europa eren de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rond het thema 125 jaar inspiratie. Proef de Kunst blijft hierin niet achter. Het concert op zondag, georganiseerd door Muzyk yn Terherne, bestaat uit een zeer toepasselijk programma: 'Vincent van Gogh: Uit de verf ' uitgevoerd door Robert la Boresa, woordkunst, en Regina Ederveen, harp.

 Bezoek proefdekunst.nl

Proef de Kunst 2015 Terherne
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.