Zilver Experience 'Van Ping naar Bling'


-advertentiepositie-



Zilver Experience 'Van Ping naar Bling'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Zilvermuseum wordt omgetoverd tot het grootste ontwerpatelier van Nederland. Van 6 oktober 2015 t/m 12 maart 2016 opent ‘van Ping naar Bling’, een zilver experience voor jong en oud. Van ping naar bling gaat over het fascinerende ontwerpproces van de goud- en zilversmeden. In het ontwerpatelier staan design en zelf ontwerpen centraal. Bezoekers worden uitgedaagd om te dromen, te durven en zelf te doen, en een eigen droomring of armband te ontwerpen. De fantasie krijgt de vrije loop want ontwerpen is een organisch proces. Professional of amateur, iedereen kan aanschuiven in het Teekenlokaal en een droom op papier zetten en uitwerken. Bezoekers kunnen het ontwerp ook vouwen of met klei modelleren.

Goede ontwerpen blijven boeien

Bezoekers laten zich inspireren door de verschillende technieken, stijlen, vormen, materialen en kleuren en kijken de kunst af bij de oude meesters. Na een kleine rondleiding is het tijd om zelf aan de slag te gaan met krijt, potlood en papier of klei. Zo ontstaan de mooiste ontwerpen. En goede ontwerpen blijven boeien, zo blijkt uit de oude ontwerptekeningen en eindproducten die in de vitrines te bewonderen zijn.

Het geheime zilverspoor
De Zilver Experience ‘Van ping naar bling’ is geopend van 6 oktober 2015 tot en met 12 maart 2016 en vrij te bezoeken met een entreekaartje van het Zilvermuseum. Er worden veel extra activiteiten georganiseerd voor verschillende leeftijden zoals: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, ‘de nacht van het zilver’, ‘een zilver symposium’, wedstrijden, demonstraties van zilversmeden, print je eigen 3D sieraad, etc. Ook is er een Zilverspeurtocht ‘Het geheime zilverspoor’ door Schoonhoven.

 Bezoek www.zilvermuseum.com

Zilver Experience 'Van Ping naar Bling'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.