Presentatie Chansons Grises van Peter George d'Ang




Presentatie Chansons Grises van Peter George d'Ang

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Atrium Den Haag is op zaterdag 21 november 2015 om 19.30 uur de presentatie van de Chansons Grises van Couturier, industrieel ontwerper, kunstenaar en Pulchri-bestuurslid Peter George d'Angelino Tap.

Modellen showen de 21 creaties die t/m maart 2016 in Panorama Mesdag opgesteld staan. Ook worden 7 wandkleden getoond, dit alles onder begeleiding van een live uitvoering van de Chansons Grises (gedichten van Verlaine op muziek van Reynaldo Hahn) door een popzanger en de Chansons Pourpres die speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd zijn.

Verschillende Haagse culturele instellingen herdenken dit jaar de 100ste sterfdag van Hendrik Willem Mesdag en de 125ste sterfdag van Vincent van Gogh. Deze samenwerking vindt plaats in het kader van het Mesdagjaar www.mesdagjaar.nl.

Peter George liet zich inspireren door Mesdag en Van Gogh. Kies zeven schilderijen van de vergrijsde Mesdag en zeven van de kleurige Van Gogh, neem de vormen van zeven tekeningen van Carel de Nerée tot Babberich die de mode van het Belle Epoque vastlegde, en laat je daardoor inspireren voor een haute couture collectie van 21 japonnen.

Tentoonstellingen Peter George d'Angelino Tap
In het Panorama Mesdag zijn de 21 japonnen te zien, naast 7 wandkleden die de doorlopende draad van het leven verbeelden, terugkerend thema in diverse mythologieen.

In het Couperus Museum is werk van Peter George te zien onder de titel Poèmes Pourpres, waarbij de gedichten van Couperus en Verlaine geborduurd zijn op stoelen. Als je in zo’n stoel plaatsneemt, hoor je de muziek en lees je een gedicht.
Museum De Mesdagcollectie toont het Mesdag- en Van Gogh servies dat Peter George ontwierp.

De drie tentoonstellingen in de musea openen alle op 17 oktober 2015. De tentoonstellingen duren t/m maart 2016.

Peter George d'Angelino Tap
Couturier, industrieel ontwerper, kunstenaar en Pulchri-bestuurslid, zo beschrijft de journaliste Vera de Jonckheere Peter George d’Angelino Tap in 2014 . De creaties van deze veelzijdige ontwerper laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje stoppen. Uitgangspunt is de naaldkunst en de unieke benadering van het patroon. Van schets tot gewaad: zijn werk kenmerkt zich door een perfectionistische ambachtelijke vaardigheid. Met visionaire zwier beweegt d’Angelino Tap zich op nieuwe artistieke paden. De ontwerpen overstijgen mode en textiel, ze raken aan design en andere kunsten zoals de literatuur en de muziek. Talloze projecten, shows, internationale operaproducties en tentoonstellingen gaf hij de afgelopen dertig jaar kleurrijk gestalte.Vaak zijn de creaties geïnspireerd op een bijzondere aanleiding. Peter George d’Angelino Tap is onder meer bekend van de opdracht die hij kreeg van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk: Panta Rhei, waarvan het project ‘Kronen als kragen en kragen als kronen’ deel uitmaakte. De première vond plaats in aanwezigheid van Z.M. de Koning. Het vormt een grote uitdaging om alle symboliek te ontdekken die d’Angelino Tap in zijn ontwerpen verwerkt. Peter George d’Angelino Tap is geboren in ’s-Gravenhage en werkt al weer vele jaren in deze stad. Pulchri Studio, het statige pand dat Hendrik Willem Mesdag ooit aankocht voor de Haagse kunstenaarsvereniging, is één van zijn favoriete expositieruimtes. Panorama Mesdag was zijn eerste belangrijke museumervaring. bestellen
home home actual seen by filmed by exhibition the artist sartorial concepts contact nieuwsbrief blog 1.

Kaartverkoop
Kaarten voor Chansons Grises in het Atrium Den Haag kosten 25 Euro en zijn te bestellen via www.petergeorgedangelinotap.com/form/index.htm.

Meer informatie is te vinden op www.petergeorgedangelinotap.com en op de blog van Peter George pgxxx.wordpress.com.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Presentatie Chansons Grises van Peter George d'Ang
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.