1

Wij twee samen en (On)voltooid verleden tijd




Wij twee samen en (On)voltooid verleden tijd

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Illustrator Ephameron verbeeldt de impact van dementie

Tentoonstellingen Wij twee samen en (On)voltooid verleden tijd

Toen de vader van Illustrator Ephameron (Eva Cardon, 1979, Antwerpen) een vorm van dementie kreeg die het taalgebied aantast, begon ze hierover te tekenen. Samen met haar organiseert Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond twee tentoonstellingen, een lezing, een jamsessie en een luisteravond om nog meer perspectieven op dementie en het vak illustratie samen te brengen. De tentoonstellingen openen op zaterdag 26 september.

Wij twee samen
Gedurende tien jaar documenteerde Ephameron in haar typerende collagestijl de impact van de ziekte van haar vader. In Wij twee samen begeef je je in een labyrint van collages, een beeldverhaal waar woorden langzaam hun betekenis verliezen.

(On)voltooid verleden tijd
In de Tuinzaal is een tweede expositie te zien: (On)voltooid verleden tijd. Duo’s schrijvers en illustratoren gaan op uitnodiging van Ephameron samen op zoek naar hun verbeelding van dementie. Met Arnon Grunberg & Ephameron, Roderik Six & Isabelle Vandenaeele, Max Temmerman &Ilah, Peter Holvoet-Hanssen & Frederik Van den Stock, Stijn Vranken & Martha Verschaffel, Maartje Wortel & Wide Vercnocke.

Themaprogramma focus op geheugen en dementie
Zon. 27 sept / 14.00: Grand Alzheimer Café
Ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Eva Cardon is een van de sprekers over haar autobiografische beeldverhaal.
Meer info en kaartverkoop zie website

Wo 7 okt / 20u30: Dubbelspel
Samen met Eva Cardon stellen we een avond samen waar illustratoren en muzikanten in duo’s met elkaar jammen. Met Colin H. Van Eeckhout (Amenra, BE), Ephameron (BE), Bert Dockx (Flying Horseman & Dans Dans BE), Nina Boaz (NL), Bismuth (NL) en Wide Vercnocke (BE).
Meer info en kaartverkoop zie website

Do 22 okt / 20u00: Luister in het Duister: iedere dag verdwijnt er wel iets
Deze luisteravond gaat over het geheugen, met verhalen, gemeenschappelijke herinneringen en vergeten geluiden. Met verhalen en reportages van o.a. Maartje Duin in een live luisterspel door Inne Eysermans (Amatorski) en radiomaker Katharina Smets.
Meer info en kaartverkoop zie website

 Bezoek www.brakkegrond.nl

Wij twee samen en (On)voltooid verleden tijd
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.