Groninger acteur Erik Bulthuis in de rol van K. ter Laan


-advertentiepositie-



Groninger acteur Erik Bulthuis in de rol van K. ter Laan

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Acteur Erik Bulthuis in de rol van Kornelis ter Laan, de man van de encyclopedie, opent op zaterdag 10 oktober de Dag van de Groning

Duizenden bezoekers hebben hem gezien als de Groninger hardlooplegende Louwe Huizenga of als de kunstenaar Hendrik Werkman, twee producties van de theatergroep WAARK. Erik Bulthuis is acteur bij WAARK, en speelde in stukken als Gele Bloumen en Figaro. Als de Haardloper Louwe Huzengoa was Bulthuis te zien op vele podia in de provincie. Ruim 3500 mensen zagen hem in die rol.

Naast acteren staat Bulthuis drie dagen per week voor de klas in de Groningse wijk Beijum. Maar zodra het kan houdt hij zich hier ook bezig met drama en musical. Toneelspelen zit Bulthuis in het bloed: “Als het mogelijk was om te spelen, deed ik dat. Dat komt denk ik, door mijn vader, die jaren bij de Grunneger Sproak speelde”.

De toneelcarriere van Erik Bulthuis begon met een rol in het kluchtige Adraain en Olivier naar de boeken van Leonard Huizinga. Bulthuis heeft inmiddels bij WAARK met verschillende regisseurs gewerkt. Nu volgt hij zelf de regiecursus in het Prinsentheater. Bij WAARK spreekt hem vooral de kwaliteit van het spel, de professionaliteit in de aanpak en het naar voren halen van cultuurhistorische figuren aan. Naast zijn rol in Werkman (nog tot in het voorjaar van 2016) is Bulthuis ook actief in andere (historische) stukken. Voor de Dag van de Groninger Geschiedenis kruipt hij eenmalig in de huid van professor Kornelis ter Laan, “de man van de encyclopedie”.

Kijk voor meer informatie en het actuele programma van de Dag van de Groninger Geschiedenis op www.dagvandegroningergeschiedenis.nl.

 Bezoek www.maandvandegeschiedenis.nl

Groninger acteur Erik Bulthuis in de rol van K. ter Laan
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.