1

Nederlands Studenten Kampioenschap theatersport




Nederlands Studenten Kampioenschap theatersport

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nederlands Studenten Kampioenschap Theatersport in Eindhoven

Op zaterdag 21 en zondag 22 november zal de 23e editie van het Nederlands Studenten Kampioenschap Theatersport gehouden worden in Eindhoven. Tijdens dit toernooi strijden twintig studententeams om de titel van beste studenten-theatersport-team en zullen zij gevoelige, humoristische, theatrale en muzikale scenes improviseren. Dit alles vindt plaats op het terrein van de TU/e, met de voorrondes in Studentencentrum de Bunker en in het Gaslab. De finale is in de Blauwe Zaal van het Auditorium.

Theatersport is een vorm van improvisatietheater, waarbij twee teams van vier spelers het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie de beste, leukste en mooiste scènes kan improviseren. De scènes worden volledig ter plekke verzonnen door de spelers op basis van suggesties van het publiek. Drie rechters kennen vervolgens punten toe voor inhoud, techniek en amusement.

Ieder jaar neemt een ander team de organisatie van het NSK op zich, vaak de winnaars van het voorgaande jaar. Dit jaar wordt het georganiseerd in Eindhoven, in samenwerking met
toneelvereniging Doppio. Deelnemers komen uit het hele land, van Groningen tot Maastricht en er doet zelfs een team uit België mee.

Op zaterdag worden van 10.00 tot 18.15 wedstrijden gespeeld. Op zondag worden ’s ochtends de voorrondes afgesloten en zijn ’s middags de kwartfinales en halve finale te bezichtigen. De
finale begint om 20.00 en tegen 22.00 weten we wie zich de nieuwe kampioen mag noemen.

Voor 15 euro is een toegangsticket te verkrijgen voor het hele weekend. Voor overige prijzen, meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op:

www.nsktheatersport.nl

 Bezoek nsktheatersport.nl

Nederlands Studenten Kampioenschap theatersport
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.