Rotterdam Jazz Lab


-advertentiepositie-



Rotterdam Jazz Lab

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rotterdam Jazz Lab
Jazzconcert

Het Rotterdam Jazz Lab is een collectief dat bestaat uit negen jazzmusici met een respectabele staat van dienst. Zij spelen zowel originele composities van de hand van de bandleden Bart Egeter, Ruud Bergamin en Dan Simon, als speciaal door hen voor deze band geschreven arrangementen. De negenpersoons bezetting verenigt de wendbaarheid van een klein ensemble met de klankbreedte van een bigband. Alle negen bandleden zijn bovendien improvisatoren in hart en nieren, wat garant staat voor een eigen en afwisselend geluid.

Zowel in de composities als in de arrangementen biedt het Rotterdam Jazz Lab een eigen kijk op de jazz van de vijftiger en zestiger jaren. Grote inspiratiebronnen zijn eigenzinnige jazzcomponisten uit die tijd, zoals Horace Silver, Thelonious Monk en Charles Mingus. Het Rotterdam Jazz Lab laat horen dat die muziek nog springlevend is. De band is niet bang voor een vette groove van tijd tot tijd en heeft een voorkeur voor down to earth thema’s.

De bandleden: Tom Ridderbeekx, Koos van der Hout, Daniel Follmann, Ruud Bergamin, Stanislav Mitrovic, Kurt Schwab, Bart Egeter, Dan Simon, Julius Schulz



Aanvang: 14:30 uur
Entree: € 4,50/ R’pas of Aafjepas € 3,40

 Bezoek www.freewebs.com

Rotterdam Jazz Lab
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.