1

Kerstevent Belevingstheater




Kerstevent Belevingstheater

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanuit de hectiek van 2015 terug in de tijd naar het geboortejaar van Jezus van Nazareth!

We schrijven het 25e regeringsjaar van de door het Joodse volk gehate Keizer Augustus. De Keizer heeft besloten een volkstelling uit te schrijven die een grote volksverhuizing tot gevolg heeft. U treedt het stadje Bethlehem binnen waar herbergiers, handelaren en nijverheidsmensen hun handen vol hebben aan het ontvangen van al die vreemdelingen die zich of moeten inschrijven omdat hun voorvaderen uit Bethlehem kwamen, of op doorreis zijn naar de plaats waar hun voorvaderen vandaan kwamen. Voor de bewoners van Bethlehem bent u, vreemd uitgedoste vreemdeling één van die reizigers.

Laat u meevoeren in de tijd, probeer u in te leven in het dagelijks leven in het op dit moment chaotische leven in een stadje dat zo graag zijn rustige vredige leven verder had geleid en waarvan u nu deel uitmaakt.

De druk van de Romeinen is voelbaar aanwezig, er lopen tollenaars die belastinggeld innen voor de Keizer en daar een stevige sjekel opcenten aan toevoegen. Romeinen proberen ook de handel te controleren maar door de grote volksverhuizingen zijn ook zij vaak geprikkeld omdat de druk ook op hun toeneemt. Slaapplaatsen zijn er al lang niet meer in Bethlehem, een enkele bewoner ziet nog kans om wat extra mensen op te vangen maar de rek is er aardig uit.

Wel is er eten in overvloed, de herbergen zitten vaak vol maar er is altijd de kans om een hapje mee te eten en een slokje mee te drinken. In deze tijd waren alle producten dagverse producten, kom gerust proeven! En neem wat mee naar huis van de marktkraam.

Eens in de zoveel tijd krijgt u de kans om even een kleine tijdreis te maken naar een andere wereld, voor het gevoel een eeuwigheid buiten het Bethlehem dat u zojuist hebt verlaten. Op vijf verschillende kleinere locaties worden voorstellingen gegeven, deze voorstellingen worden regelmatig herhaald dus als u op tijd aanwezig bent kunt u ze allemaal bijwonen.

De voorstellingen hebben allemaal te maken met de geboorte van Jezus, of de impact van die geboorte. Volg ze allemaal om een totaalplaatje te krijgen is ons advies.

Daarna komt u steeds terug in Bethlehem en wie weet wat u daar nog allemaal gaat meemaken, het zijn immers onvoorspelbare tijden.

Op enig moment zal ook voor u het moment aanbreken dat u naar de slotvoorstelling gaat. U neemt afscheid van het verleden en u mag alvast een blik in de toekomst werpen, uw toekomst als u wilt.

 Bezoek www.kerstevent.info

Kerstevent Belevingstheater
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.