1

Anthony Fokker


-advertentiepositie-



Anthony Fokker

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wegens succes in reprise. Een filmtheatervoorstelling met levende muziek over het fascinerende leven en werk van de Nederlandse luchtvaartpionier Anthony Fokker (1890-1939).
Het verhaal van de Haarlemse jongen, die in 1911 zijn eigen vliegtuig bouwde en rond de Bavokerk vloog. Hij werd op jonge leeftijd een toonaangevende vliegtuigbouwer in het Duitsland van de Eerste Wereldoorlog. Hij onderhield persoonlijk contact met de illustere Duitse oorlogsvlieger ‘De Rode Baron´. Fokker stond in 1919 aan de wieg van de civiele luchtvaart in Europa en zijn vliegtuigen behaalden wereldrecords. In Amerika werd hij eind jaren 20 de grootste vliegtuigbouwer ter wereld.
In deze voorstelling wordt uniek film- en fotomateriaal uit de luchtvaartarchieven en indringende fragmenten uit Fokkers’ autobiografie ten tonele gebracht. Acteurs en musici van Theater Nomade verzorgen een inspirerende avond met Nederlandse luchtvaartliederen, klassiek avant-garde repertoire en lichte muziek uit de jaren 10, 20 en 30.

 Bezoek www.figi.nl

Anthony Fokker
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.