NT Jong: Aan tafel - Hoe smaakt jouw thuis


-advertentiepositie-



NT Jong: Aan tafel - Hoe smaakt jouw thuis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 22 t/m 30 december is de installatie Aan Tafel van NTjong in het Atrium Den Haag te zien.

Denk eens aan eten. Wat vind je lekker? Van welke smaken houd je en wat heb je liever niet op je bord? Denk nu eens aan de eettafel. Vaak komen dan de herinneringen aan vroeger. Herinneringen aan thuis, aan al die geuren, aan smaken.

‘Hoe smaakt jouw thuis?’ Met die vraag trok theatermaker Annemarie de Bruijn Den Haag in en trof een rijke keuken. Samen met filmmaker Jasper Masthoff en decorontwerper Reier Pos maakt zij een multimedia-diner. Eet aan een interactieve tafel en maak kennis met het meisje wiens moeder niet kon koken en elke dag weer opzag tegen het moment dat er ‘aan tafel!’ geroepen werd. Maak kennis met een Indiase die haar heimwee naar thuis stilt door twee keer per week te koken voor iedereen die maar wil aanschuiven. Hoor hoe thuis smaakt als je moeder er nooit was. Schuif aan bij de familie van Hakan voor wie het avondeten het belangrijkste moment op de dag is. Hoor hoe samen eten verbindt. Ervaar het. Aan tafel is een Haagse hutspot aan recepten en herinneringen. Met een snufje heimwee. ‘Wie samen het brood breekt, breekt minder snel elkaars nek.’

Aan tafel is onderdeel van Urban Stories
NTjong gaat met Urban Stories op jacht naar de verhalen van deze tijd. We doorkruisen de stad met presentaties, kleine voorstellingen en urban happenings in buurten en wijken. Urban Stories is een samenwerking tussen de jonge theatermakers van NTjong, getalenteerde kunstenaars uit andere disciplines en (aankomende) amateurkunstenaars. Het project staat onder artistieke supervisie van Noël Fischer, regisseur en artistiek leider van NTjong.

Aan Tafel in Den Haag
Aan tafel is een theatrale belevenis met kleine hapjes. Het is geen volledig diner. De installatie is in het Atrium alleen te zien en niet te beleven. Op andere lokaties kan dat wel, die staan vermeld op www.ntjong.nl/aantafel.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

NT Jong: Aan tafel - Hoe smaakt jouw thuis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.