1

Pop Up Museum De Wereld in Den Haag




Pop Up Museum De Wereld in Den Haag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Laatste kans!
Pop Up Museum ‘De Wereld in Den Haag’
Van 30 november tot en met 19 december in het Atrium Den Haag.

Sinds de aftrap op 24 augustus in het Laaktheater in stadsdeel Laak reist het Pop Up Museum door de stad. Het Pop Up Museum is sinds dat moment in totaal te zien geweest in vier wijkcultuurankers: in de Schilderswijk in Theater de Vaillant, in het Regentesse- en Valkenboskwartier in Theater De Nieuwe Regentes en in stadsdeel Escamp in Theater Dakota. In Theater Dakota wordt op 30 november het Pop Up Museum afgebouwd om naar de laatste locatie te reizen: het Atrium.

Vanaf 30 november is in het centrum van de stad, het Atrium van het Stadhuis, het Pop Up Museum ‘De Wereld in Den Haag’ nog een laatste maal te bezoeken. Het Haags Historisch Museum wilde met dit project een deel van de tentoonstelling ‘De Wereld in Den Haag, portretten van migratie’ – die tot en met voorjaar 2015 in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg was te bezoeken, de stad inbrengen. Juist op die plekken waar de tentoonstelling ‘up popt’ wordt men dagelijks herinnerd aan migratie en de relatie daarvan tot Den Haag. Via ons Pop Up Museum nemen vele stadsgenoten kennis van deze tentoonstelling over onze kleurrijke stad, die op iedere locatie werd aangevuld met uniek materiaal uit de eigen omgeving.

In het Atrium vult het Haags Historisch Museum het Pop Up Museum aan met werk uit het Stad van Aankomst, video- en fotoproject. Gezamenlijk met fotografen Geert van Kesteren en Conny Luhulima werkte het Haags Historisch Museum in dit project sinds 2013 aan de uitdagende taak om stedelijk diversiteit te tonen en erfgoed gerelateerd aan migratie te verzamelen. Het beeld van de stad wordt immers mede bepaald door haar bonte verzameling inwoners, allen voor wie Den Haag hun thuis is. In 2014 en 2015 trokken de fotografen de stad in. Zij legden haar stil op cruciale momenten. Door hen op dit moment vast te leggen in hun persoonlijke Haagse leefomgeving, scheppen Van Kesteren en Luhulima een beeld van de tijd en van migratie in Den Haag. (Werk van Van Kesteren en Luhulima is eveneens te zien in de tentoonstelling Den Haag Vandaag in het Haags Historisch Museum).
Het Pop Up Museum is een samenwerking en initiatief van het Haags Historisch Museum, het Laaktheater, Theater De Vaillant, Theater De Nieuwe Regentes, Theater Dakota.

Meer informatie is te vinden op www.haagshistorischmuseum.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Pop Up Museum De Wereld in Den Haag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.